• Home

nedeľa 24. júna 2018

nie šaty, ale Šaty





Šaty, ktoré mi všetci hovorili, že nemá zmysel šiť, lebo ich nemám šancu do stužkovej stihnúť. A aj keď ich stihnem, nebudú vyzerať pekne. A predsa sú tu, a ja, najšťastnejšia na svete, lebo sa v nich cítim ako princezná.
Samotné zošitie sukne a vrchu trvalo (iba) niekoľko hodín. S hlavným vzorom to už bolo ťažšie, keďže som nevedela vôbec ktorým smerom by sa mal uberať a ešte týždeň pred stužkovou tam malo byť len minimum trblietok a na pozadí čierna čipka (tá predstava ma ešte stále niekedy straší v snoch). Nakoniec sa ale zrodil takýto nápad, stovky kamienkov, flitrov, korálikov a trubičiek je podšitých elastickým žerzejom bordovej a telovej farby (ako trochu vidieť). Štipka inšpirácie z plameňov a štipka zo starých cirkusových a rokokových dekorácii a nápad bol na svete. Prišitie lemovacej zlatej nite trvalo približne 3 hodiny (každá) a trblietavé vnútro veľkých ornamentov 9 hodín jeden (bez prestávok). Na malé ornamenty okolo som sa už potom tešila a čas nerátala.

Trblietky na rukách išli prilepiť, takže tie išli rýchlejšie.
Pamätám si, ako by to bolo včera, keď som sedela na zemi, 2 dni pred stužkovou o jednej ráno a prsty s tromi vrstvami lepidla lepili oveľa lepšie ako trblietky alebo látka. To už prichádzala trošku frustrácia, ale nič z toho na nich našťastie nevidno.
Mám zhodou okolností ešte jednu červenú látku, ale žiadne spoločenské udalosti, na ktoré by som ju zasvätila, takže hor sa na ďalšie trblietavé bodička :)

Ako vyzerali Vaše šaty na stužkoú? Tiež ste mali v hlavu istú predstavu?

xoxo Katarina







6 komentárov :

  1. Vyzeráš ako princezná :-) Ja som mala na stužkovej jednoduché úzke červené šaty.

    Suesanqa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Niečo také som tiež pôvodne hľadala, v takých krásne vynikne postava!

      Odstrániť
  2. To si šila sama? Wow! Klobou dolů, jsou nádherné a originální. Strašně se mi líbí a ještě to pozadí za tebou. Nádhera :)
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Joj ďakujem veľmi pekne :3 A na to pozadie som sa inak dlhšie chystala, ale vychytala som ho otvorené až na deň otvorených dverí parkov a záhrad :)

      Odstrániť